Fotoalbum

RUMÆNIEN TUR April 2012 til Ploiesti..

 

Jeg havde bestilt busbillet fra Holstebro til Ploiesti hos Comati busser.

Jeghavde fået af vide at bussen skulle gå fra Holstebro tirsd. d. 17 apr. kl. 10

 

Torsten kørte mig til Holstebro og vi ventede og ventede, så ringede jeg til dem og de sagde at bussen var kørt kl.7 om morgenen.

Vi kørte til Ulfborg igen, Laila på en pc og Torsten på en anden. Der skulle findes tog og fly billetter 1700 kr. + tog billet, det var ok.

Jeg havde ca.2 timer, så gik toget fra Holstebro, så af sted igen, alt gik bare fint.

 

Da jeg kom til Kastrup skulle jeg vente lidt inden flyet gik, men det gjorde ikke noget, jeg var kommet godt af sted. Jeg blev fragtet i kørestol ud til fly afgangen og jeg skulle overnatte i Wien.

 

Alt var bare fint. Jeg fik besked på at vente i den hal til kl.8 næste morgen, så ville en i orange vest hente mig igen, i kørestol—Jeg ventede og ventede, men jeg var blevet glemt. Da jeg til sidst gik ud og fik fat i de travle drenge i orange vest, så han på klokken og sagde at det fly var fløjet.

 

NU skulle vi finde den næste flyver til Bukarest, Så gik det hurtig lige pludselig, MEN jeg måtte indløse ny billet. 2500kr fra Wien til Bukarest.

Jeg måtte bare punge ud. Så kom jeg endelig af sted, i fuld fart gik det i kørestol over til et andet flyselskab, der havde vi en time til af gang. Jeg landede i Bukarest 2 timer efter den først planlagte tid, så jeg synes det var fint…

Helge og Dorin var der og hentet mig, men jeg kunne ikke finde min bagage—Jeg var inde og efterlyse den og de fik Dorins telefon nummer.

2 dage efter var bagagen ankommet, imellem tiden måtte jeg ud og købe noget undertøj, så jeg kunne klare mig.

 

Vi kørte til Bukarest for at få min bagage, det var lidt af et chok, kufferten var temmelig medtaget, fuldstændig kaput. Jeg fik selvfølgelig en deklaration og skulle til ud luftfartselskabet og få det erstattet, så vi måtte på marked og købe ny kuffert.

Helge og Dorin skulle ud til Romalandsbyen med noget mad, og vi kørte så direkte ud til den lille købmandsbutik i nærheden.

 

Jeg betalte for maden, den første regning lød på ca. 3000 kr. da var der både kylling og andet godt til ca.30 familier. Bilen var fyldt med gule poser. Så kørte vi ned i Romalandsbyen og fik uddelt madvarer og fik snakket med dem.

 

Jeg synes vi skulle hilse på dem som boede længere nede i gaden, så vi gik ned og så sagde jeg til Helge at der jo var mange flere folk end det han havde sagt til mig.  Det viste sig at antallet han havde oplyst kun var dem han kunne hjælpe med Et´ brød pr. dag.

 

Vi må køre tilbage og købe mere mad sagde jeg, og pludselig var der høje stemmer og en masse uro i mellem folk pga. maden.

Jeg prøvede at fortælle at vi kørte tilbage til købmanden for at købe mere mad, så de også kunne få noget. Så vi kørte tilbage til købmanden og handlede igen og denne gang var regningen på

2700 kr.

Da vi kom tilbage til landsbyen var der politibiler og slåskampe, så vi måtte ikke gå derhen for politiet..

Helge kørte ned til landsbyen næste morgen og fik udleveret maden. Der havde de fået besked på at de skulle opføre sig ordentlig, for ellers kom vi ikke igen.

 

Da vi senere på dagen ankom til landsbyen var der ro og orden.

Jeg fik snakket med dem omkring vores hjælp og at de måtte være lidt tålmodig fordi vi nok skulle komme igen med noget til alle.

Vi fik snakket om prævention og allerede da var der en som sagde at hun havde 4 børn og ikke ville have flere, hun ville ikke have et barn hvert år.

Nu efter jeg er kommet hjem skriver Helge til mig at der er ca. 25-30 kvinder som vil hjælpes?

 

Vi fik snakket nogle ting igennem med dem og vi besøgte dem hver dag, så vi fik et godt kendskab til dem. Der var nogle som manglede medicin som er vigtig, så der måtte jeg også op med tegnebogen.

Jeg måtte ringe hjem til manden så han kunne sætte nogle penge ind på min rejsekonto…

Skulle nødig løbe tør, ha ha

 

Vi var også på besøg hos nogle fattige familier, blandt andet en mor med 3 voksne handicappede børn. Deres lejlighed er så dårlig, så den skal renoveres.

Det vil Dany sørge for, hvis vi kan hjælpe med at anskaffe en vaskemaskine, klædeskaber, senge/ sovesofaer og nye gulvtæpper. Disse ting vil lette deres tilværelse.

Selvfølgelig mangler de alle sammen penge til mad…

 

Vi besøgte også en blind dame med to hjemmeboende voksne sønner som også kunne bruge en seng /sovesofa og penge til mad.

 

Sådan ser det ud mange steder i Rumænien.

Sammen med Dany, Dorin og Helge, fik vi snakket flere Projekter igennem, blandt andet prævention, de var meget begejstret for et suppekøkken, da der er så frygtelig mange som sulter. En transportabel (bus)køkken ville være i højsæde.

 

Vi har snakket om at hvis vi kunne købe et stykke jord til landsbyen og få sat nogle barakker op eller lignende, for at få begyndt på at få nogle beboer i gang og at de skulle klare sig selv på et tidspunkt, ved at dyrke jorden og avle grøntsager, som de evt. kunne sælge overskuddet fra og købe andre ting for.

 

De var SÅÅ begejstret for mine ideer, og bad til gud om at det måtte lykkedes for os.

Alex var forsinket fra Danmark, så jeg besluttede mig for at vente på ham, så kunne han også være med til at se på sagerne

Alex kørte til Bukarest,  til frelsens hær og fik læsset alt det af han havde med fra KBH.

Derefter mødtes vi i Ploiesti, Alex fik også købt noget dejlig mad til en fattig familie,

”en afløser” ha ha og jeg synes det var så godt,  for så kunne Alex også se det og høre om hvad vi havde snakket om.

 

Harald kørte det halve læs til Turgu Mures til April Lynn med computere, skolemøbler og mange andre sager,

Vi havde bland andet en palle madvarer m.m. med til Gabriel i Bukarest, så de kom til Brassov og hentede det der.

Jeg betalte ca. 1000 kr. til April, så ville de køre ned til Dany med 10 pc’er,  tøj,  tyggegummi og meget andet.

 

Så blev det tid for hjemrejse, Jeg kørte med Alex til Københavns hovedbanegård.

Alex hjalp mig med at trække en billet i automaten, da jeg aldrig har prøvet det før, vi var optaget af den billet automat et øjeblik, pludselig var al min bagage forsvundet, stjålet!

Alle telefon nr .forbindelser og alt andet var væk på et splitsekund

Jeg har aldrig mistet så meget som en krone sammen med romafolk, eller rumænere, men da jeg kom til Danmark, ja så forsvandt alt. ØV ØV!

 

Selvfølgelig lå alle mine papirer og dokumenter, og meget andet  i min stjålne rygsæk….

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 09:40

hej igen .vi vil gerne have senge. Det bliver Bevar Ukraine som skal have dem, kan du ringe til Oleksander 60824575
Vi bruger facebook, Ellen Marie Hansen

...
22.08 | 15:52

hej med jer jeg har 18 plejesenge med elmotor som bare skal afhentes nogle er med sengeheste de funger perfekt please kontakt mig

...
21.06 | 08:12

Hejsa
Jeg har en sæk med legetøj, sko og børnetøj stående.
Kan det afleveres i Århus et sted?

...
10.05 | 13:45

Hej
Har I indsamlingssteder på Djursland?
Jeg er i en genbrugsbutik, og står for tøjafd. Og nogle gange får vi rigtig meget tøj ind.
Mvh
Susi Østberg

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE