Årsrapport 2014

Årsrapport 2014  -  Ringkøbing-Ulfborg egnens hjælp til Østeuropa

 

I det foregående år, har Ellen Marie og Karen Marie lavet gravkranse og juledekorationer som blev solgt på torvet i Ringkøbing, udgifterne har de selv stået for, men alle pengene fra dette salg blev brugt til at sende den første lastbil til Rumænien med skolemøbler og hospitalsudstyr + tøj til de fattige.

Vi har fået en masse ting som vi selv skulle afhente og det har vi bragt til lageret i Ulfborg hvor vi sorterer og pakker ned. Mange af vores udgifter fremgår ikke i regnskabet, så som kørsel m.m, da det er noget vi selv har betalt.

I januar 2014 sendt vi en transport til Turgu Mures, til missionær parret April og Phillip som gør et kæmpe arbejde med at forsyne de fattige med de ting vi sender ned.

Vi har fået mange skolemøbler doneret, som vi har hentet i flere kommuner og fået dem pakket og sendt til Rumænien. Vi har støttet mange skoler i Rumænien og tilbagemeldinger viser at mange flere børn er kommet i skole.

Viktor er Expert i at pakke skolemøbler og fylde tøj ind i mellem møblerne, så der er ikke en eneste centimeter som spildes. Han er en stor hjælp.

Vi har fået doneret hospitalsmøbler, som vi har hentet i Viborg og København, så nu har vi støttet flere hospitaler i Rumænien, som har fået gode fine møbler og senge. Det er specielt hospitalet i Valeni de Munte som vi har koncentreret os om at gøre færdig. Der er også andre hospitaler som har fået udstyr.

I februar rejste Ellen Marie til KBH for at hjælpe med at læsse lastbil med skolemøbler som Alex havde fået, som blev sendt Valeni de Munte.

Søren og Ellen Marie har afhentet hospitals tøj-uniformer i Kjellerup ca. 4 gange i 2014

Vi fik en hel masse fine stole og borde fra Holstebro/Struer som gik til hospitalet til i Valeni de Munte så de kunne få en funktionel spisestue. Derma pharm i Fårup, donerede en masse creme og sæbe, så vi lejede en lastbil for at få det hentet til Ulfborg, så vi kunne få det sorteret og pakket, så alle har haft travlt.

Alex fra KBH, samler ind og knokler i KBH med at tømme børnehaver, skoler og plejehjem mm. Han kører selv for egen regning til Ulfborg ca. 6 gange om året, med alt det han kan læsse i sin store sprinter og en stor trailer. Vi i Ulfborg sørger for at det hele bliver sorteret og pakket. Alex arbejder som buschauffør til daglig og en stor del af hans løn går til kørsel til Ulfborg.

I april sendte vi igen en lastbil afsted med masser af tøj, sko og legetøj til de fattige, skolemøbler og hospitals udstyr mm til Ploiest som bliver fordelt til et par andre hospitaler.

I maj tømte vi forskellige loppemarkeder, der er mange som donerede deres ting væk efter lukketid og der blev til flere læs som vi kørte til Ulfborg.

I maj Læssede vi igen en lastbil til Ploiesti med mange gode ting til de fattige. Vi er ca. 6-8 personer som hjælpes ad med at læsse lastbil, det tager ca. 8 timer.

I juni Læssede vi en lastbil til Turgu Mures. Ellen Marie rejste med ned til Rumænien (for egen regning) og var med rundt og se et område som trænger enormt til hjælp. I dette område var der mange familier som ikke har hverken stole, borde eller senge, de sover på gulvet, eller hvis de er så heldige at have en madras, så kan 4-5 børn krybe sammen på den. Nogle børn var helt alene, mor var død og far i fængsel. Foreningen er blevet enige om at hjælpe disse familier.

Ellen Marie besøgte også et hospital hvor fattige mødre kan aflevere deres spædbørn. De havde ingen muligheder for at få børnene med ud fra hospitalet, så Ellen Marie havde taget 2 institutions barnevogne med til dem, så kan de komme på tur og ud i den friske luft.

April og Phillip som vi samarbejder med, er bosiddende i Rumænien, de laver mad til mange fattige mennesker i en sigøjner landsby (sponsoreret fra Norge) Da Ellen Marie var på besøg hjalp hun med forberedelserne, Hun og Phillip pillede æg til kl 01 om natten, næste dag var de på indkøb for at få brød og så kørte de ud for at få maden afleveret. Der var mange sultne børn og de kunne ikke vente med at åbne madpakkerne.

Næste dag var Ellen Marie, April og Phillip ude og handle til en anden landsby, foreningen havde fået penge fra en fond, og der blev handlet madvarer for hele beløbet, og der var mange familier som fik noget at spise.

Ellen Marie var med på besøg på en landsby skole i et meget fattig område, 2 af lærerene viste rundt i landsbyen, de spurgte de kunne få vores hjælp til de mennesker, for børnene havde ikke tøj og sko, så de kunne ikke gå i skole.

Efter en uge sammen med April og Phillip gik turen til Ploiest. Der skulle Ellen Marie møde Alex. Roxana og Marius tog imod dem da de kom til hotellet. Roxana og Marius har en organisation, som har kirkegang, hjælper de hjemløse og fattige. De sorterer de ting som vi sender fra Ulfborg og deler det ud.

Ellen Marie og Alex tog rundt på skoler og hospitaler. Og selvfølgelig hospitalet i Valeni de Munte. Hospitalsdirektøren var meget glad for alt det fine udstyr som de har fået, nu mangler de bare børnesenge. (som de har fået her i januar 2015) Vi endnu engang 2 skoler som vi har forsynet med ordentlige møbler og udstyr. Ellen Marie og Alex var på besøg i skolerne og de havde taget møbler og udstyr i brug. Børnene havde lavet en stor plakat som TAK til dem, hvor de har tegnet deres hænder og med deres navne på, som nu hænger nede på vores lager i Ulfborg.

Roxana, Marius, Alex og Ellen Marie var igen ude og handle madvarer til nogle af dem som bor på gaden og til dem som kom i kirken hos Roxana og Marius. Det betalte Karen Marie og Ellen Marie for. Ellen Marie og Alex, tog også op for at besøge Adriana. Adriana er hende som vi bestiller lastbiler hos.

I august var vi klar igen til at sende et læs. Det var hospitalsudstyr og skolemøbler og en masse andet.

I oktober sendte vi en lastbil til TULCEA. Dorthe og Niels (et par fra Ålborg) sendte os en anmodning om hjælp til Tulcea. Det ville vi jo gerne da det er til børnehjem. Vi samlede en masse ind til dem. Dorthe og Niels kom også selv med noget. Det blev delt ud til flere børnehjem (Børnehjem som for flere år tilbage havde modtaget hjælp fra Ålborg kommune, projektet er desværre stoppet)

I december blev der også sendt en lastbil afsted med en masse varmt tøj, sko og skolemøbler, til et nyt sted vi har valgt at hjælpe, nemlig BUDA.

I december 2014 blev vi præsenteret for urolighederne og krig i Ukraine. Viktor som vi har kendt længe spurgte om vi kunne hjælpe Ukraine, Ellen Marie blev ringet op af Katya, formanden fra ”Bevar Ukraine” Ellen Marie fik en snak med Katya og siden et møde hvor vi fik snakket om problemerne. Derfra er det gået hurtig med at få samlet en masse ting til Ukraine, også fra andre små organisationer, som også vil hjælpe Ukrainerne. De er et meget flittig folk, og de kommer langvejs fra for at sortere og pakke til soldater, de faldne soldaters familier, til hospitaler for sårede soldater. Hver lørdag kommer de på lageret i Ulfborg !!!!

Vi håber vi kan få sendt en masse af sted til Ukraine, hurtigst mulig!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 09:40

hej igen .vi vil gerne have senge. Det bliver Bevar Ukraine som skal have dem, kan du ringe til Oleksander 60824575
Vi bruger facebook, Ellen Marie Hansen

...
22.08 | 15:52

hej med jer jeg har 18 plejesenge med elmotor som bare skal afhentes nogle er med sengeheste de funger perfekt please kontakt mig

...
21.06 | 08:12

Hejsa
Jeg har en sæk med legetøj, sko og børnetøj stående.
Kan det afleveres i Århus et sted?

...
10.05 | 13:45

Hej
Har I indsamlingssteder på Djursland?
Jeg er i en genbrugsbutik, og står for tøjafd. Og nogle gange får vi rigtig meget tøj ind.
Mvh
Susi Østberg

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE